Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristinehamns Hockeyteam 1 1 0 0 3
2 Ludvika HF Lightnings 1 1 0 0 3
3 IFK Hallsberg Hockey 1 0 1 0 2
4 HC Örnen 3 0 1 2 1
5 Nora HC 0 0 0 0 0

Match

Ludvika HF Lightnings

8 - 7
ABB Arena Ludvika
29 september 2020
19:30

HC Örnen

Referat

Referat: Ludvika HF Lightnings - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust med 8-7 i tisdagens träningsmatch mot Ludvika HF.

HC Örnen kom till spel med endast 10 utespelare i jämförelse med Ludvikas 17 utespelare. Trots ett litet manfall för HC Örnen så gav man Ludvika en tuff nöt att knäcka. Inledningsvis märktes det tydligt att det var en försäsongsmatch där positionsspelet och försvarsspelet inte riktigt sitter helt och håller. Ställningen 5-5 efter första perioden säger egentligen det mesta om hur spelet i den första perioden såg ut.

I den andra och tredje perioden förbättras spelet något och HC Örnen leder med 5-7 när det återstår ca 8 minuter av matchen. I slutskedet av matchen tar energin slut hos många av spelarna i HC Örnen och det blir lite väl raka ben medans Ludvika kan bibehålla skridskoåkningen och på så sätt komma ikapp och förbi målmässigt. Slutresultatet skrivs till 8-7 i Ludvikas favör men vi kan konstatera att spelarna i HC Örnen gör en riktig krigarinsats och kämpar matchen igenom.

Tränare Patrick Carlsson tycker att krigarinsatsen och inställningen är något man kan ta med sig från denna match.
- En grym krigarinsats av grabbarna där det tyvärr inte räcker hela vägen med det korta manskapet. Första perioden är det full fart framåt och svängdörrar bakåt från båda håll och vi har 5-5 efter första 20 minuterna. I andra perioden får vi bättre struktur på vårt spel utan puck och kan gå ifrån till 6-5. Vi har även 7-5 halvvägs in i tredjeperioden men sedan kommer tyvärr tröttheten ikapp oss och under matchens sista tre minuter släpper vi in två mål, vilket gör att vi får vända hem med en förlust. Samtliga spelare gör en riktigt bra insats men att åka på bortaplan med endast 10 utespelare blir lite för tufft, särskilt såhär tidigt på säsongen. Vi följde upp tisdagens match med en bra träning under onsdagen och nu är det bara börja tagga igång inför länsderbyt mot Hallsberg på söndag. Där ser det ut som vi kommer till spel med en betydligt bredare trupp.

Nästa match för HC Örnen är alltså ett derby mot IFK Hallsberg på söndag den 4/10. Då Hallsberg huserar i division 2 var det några år sedan lagen mötte varandra. HC Örnen hoppas självklart på seger!

På återseende!

/ HC Örnen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Robin Eivik 1 0 5 0 5
Daniel Strindlund 1 3 0 2 3
Daniel Jansson 1 1 2 0 3
Jimmy Cronarp 1 2 0 0 2
Adam Excellie 1 0 2 0 2
Julius Svensson 1 1 0 2 1
Andreas Lissmats 1 0 0 0 0
Johan Nyman 1 0 0 0 0
Jonathan Pettersson 1 0 0 0 0
Pontus Grandelius 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Viktor Hemlin Gravander 1 0 0 0 40 8 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng